​SPØRGSMÅL & SVAR

GØR DET ONDT AT FÅ RETTET TÆNDER?

Med de moderne bøjler er generne langt mindre end tidligere, men i de første dage efter bøjlen er sat på og når den bliver justeret, kan tænderne være ømme.

HVOR LANG TID VARER EN TANDREGULERING?

En tandregulering varer som regel 1-2 år afhængig af behandlingens omfang og valg af bøjletype. Bøjlen skal kontrolleres og justeres hver 4. – 6. uge.​

60_spoergsmaalogsvar

​KAN JEG VÆRE SIKKER PÅ AT RESULTATET HOLDER?

Når tænderne er rettet, skal de fastholdes (retineres) i den nye stilling. Det sker som regel med en tynd tråd, der limes bag på fortænderne og en skinne til brug om natten. Hvor længe tænderne skal retineres varierer. Mange voksne anbefales at fortsætte resten af livet.

KAN DER OPSTÅ SKADER I FORBINDELSE MED EN TANDREGULERING?

Bøjlerne i sig selv skader ikke tænderne, men de gør det mere tidskrævende at opretholde en god mundhygiejne. Det er vigtigt at tænder og tandkød holdes omhyggeligt rene, da den plak, som samles omkring bøjlen, ellers vil medføre afkalkning af emaljen og give tandkødsbetændelse.En bøjle som virker forkert kan medføre skader på tænderne. Derfor er det vigtigt, at bøjlen kontrolleres regelmæssigt og at de anvisninger der gives af specialtandlægen følges. Det er vigtigt at klinikken kontaktes hvis der opstår problemer.

KAN MAN SPISE NORMALT?

Man kan spise helt almindeligt, men man skal være forsigtig med meget klæbrige ting som lakrids, vingummi og karameller. Vær også forsigtig med hårde ting som æbler, gulerødder, flæskesvær og flutes.

Skriv til os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Specialtandlægerne

Specialtandlæger i ortodonti ApS

CVR: 20015888​

Åbningstider​

Mandag   9.00 - 17.00​

Tirsdag    8.00 - 16.00​​

​​Onsdag   8.00 - 16.00​​

Torsdag   9.00 - 17.00​​

Fredag     8.00 - 12.00​​

Telefontider

Mandag - Onsdag​ ​9.00 - 14.00

​Torsdag ​9.00 - 11.00

​​Fredag   ​8.00 - 10.00